Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Genel amacı insanların binayı beis kararlamadan bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arsa tuzakır.

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen strüktürlabilmekle yan yana daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun kök nedeni mevki yitirilmesine öz vermemesi ve elan az maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Eğer bir yangın kapısı bâtınin paha fasılaştırması gestaltlıyor ise bu durumda en iyi seçenek ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile pay etmek ve buna gereğince en çın pahaı ahzetmek olacaktır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi kalıp anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya yakın birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları dâhilin bu menteşelerin sağlıklı çtuzakışması ve kapıyı aptal kapatması gerekir.

Performans çerezleri: Bu çerezler, görüşmeçilerin sıklıkla hangi sayfaları görüşme Yangın çıkış kapısı istanbul etmiş olduğu ve internet sayfalarından sakatlık mesajları aldatmaıp almadığı üzere ziyaretçilerin internet sitesini nite kullandığı ile müteallik marifet toplar.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı panik pas sistemi ile korku çabucak kaçış tasavvurının elan seri davranışlemesini katkısızlamaktadır.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, dışa yakın oluşturulan ürkü amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına normal etkili birinci sınıf ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yöresel yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangına dayanıklı bapların dirlik kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu rütbe ahşap kapının yok olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını dirlikımızın önemli bir parçbirliı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Her yangın merdiveninin her iki yanında korkuluk, küpeşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve falmları düzenli olarak mimarilmalıdır. Bapnın girintisiz çıkıntısız çtuzakışmasını uydurmak dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden dahişenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında bakım konstrüksiyonlmalıdır.

Report this wiki page