Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir cenahının açık olması ve dumandan sarsılma ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda görülen yangınlarda birey zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması esenlanabilir.

Yatay Boşaltma bölümlerinin ayrılması: Kullanma sahaı kocalemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz değişik bir kompartmanda korumayı yalnızçlar.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına ilgilı olarak birkaç farklı koruma seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin tatminkâr onay olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın dokunca kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın yönetmeliğine onat bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yamaç nüshası: Binaların tabaka skorsı kapıların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı kuruluşlarda her katta bir parça evgin çıkış kapısı vaziyet almalıdır. Mürtefi katlı örgülarda katlar arasındaki intikallerde bile kapılar bulunabilir.

Korunumlu koridor ve hol: Bitişik başüstüneğu mekanlarla ayrılıp, yangın yalnızçlı korunmak maksut koridor yahut hol.

Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, sırça malzemesinden mefultır ve genellikle çağdaş binalarda kullanılır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Bunlar kabilinden ölümlü trafiğinin aşkın ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki binalarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları ülke izni alabilir.

Bütün yangın kasası ve kanatları şiddetli lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra bünyelabilecek sıva tamiratı ve yangın kapısı boya anlayışleri sebebiyle kapılar beis görmez.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen dâhileriye kolayca girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Veriler bapların belirli derecelere kadar dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin hacısı hocası manevra ortamında kaydedildiği muhtevain sağlıklı hayatta aynı hatimeları vermeyebilir.

Report this wiki page